Hvad er padel?

Padel er en kæmpe succes verden over og har også indtaget Danmark med storm.

Padel er en hybrid af tennis, squash og bordtennis, men meget lettere at komme i gang med, da det kræver minimale tekniske og fysiske færdigheder at få sjove og lange dueller kørende. Det et socialt spil der oftest spilles 2 mod 2.

Padel er den hurtigst voksende sport i Danmark - og med god grund. Det er sjovt, intenst, socialt og vigtigst af alt rigtig let at komme i gang med. Padel kan bedst beskrives som en hybrid af tennis, squash og bordtennis. Padel kræver ikke de store tekniske og fysiske færdigheder og man får hurtigt sjove og lange dueller kørende. Det et socialt spil der oftest spilles 2 mod 2 og som henvender sig til alle aldre og niveauer.

Se Dansk Padel Forbunds video om Padel HER

 

Spillet & reglerne

Padel er en sportsgren, der som udgangspunkt spilles 2 x 2 personer. Banen er 10x20 meter ligner en lidt mindre tennisbane med et net i midten, som bolden skal spilles over. Banen består af en rammekonstruktion af glas og trådnet samt et underlag af kunstgræs og sand. Boldene der bruges i Padel ligner tennisbolde, men er blødere, og man spiller med et bat med en hård overflade uden strenge.

Banderne på banen gør at det er svært at afslutte duellerne, hvilket gør, at man hurtigt kan få glæde af at spille padel, uden at have den store tekniske kunnen. ALLE kan spille padel - det er nemt at lære og en sportsgren for alle aldre.

Padel spilles oftest som double. Spillet sættes i gang med en underhåndsserv. Parene skiftes til at serve for hvert parti. Når bolden først har ramt jorden én gang, må den gerne ramme glasvæggene, der omgiver banen – også på egen banehalvdel. Ligeledes må bolden, efter første kontakt med jorden, også ramme hegnet på modstanderens banehalvdel, men ikke på egen banehalvdel.

Bolden skal tilbage på modstanderens banehalvdel, inden den rammer jorden på egen banehalvdel anden gang.

 

Point

Man får point efter præcis samme system som i tennis ”0, 15, 30, 40, parti”. 6 partier giver et sæt og der spilles bedst af 3 sæt. Pointet tabes hvis:

Bolden rammer jorden på egen banehalvdel mere mere end 1 gang.

Hvis bolden rammer modstanderens vægge inden den har ramt jorden.

Hvis man slår bolden ind i trådnettet på egen banehalvdel. Glasvæggen på egen banehalvdel må gerne bruges som bander lige som i squash.

Serv

Hvert point starter med serv. Man har ret til én førsteserv - hvis den fejler, har man ret til én andenserv. Serven skal være underhåndsserv.

Bolden skal altid slås i jorden (med hånden) bagved linjen, inden man rammer bolden med battet.

Servelinjen må ikke berøres med fødderne. Serveren skal som minimum have én fod i kontakt med jorden.

Serveren må kun slå til bolden ved bæltestedet eller herunder. Aldrig over!

Bolden skal ramme inde i modstanderens servefelt (diagonalt)eller på linjen. Hvis bolden rammer servefeltet og hopper op på glasvæggene før hop nummer to på jorden er serven god. Hvis bolden rammer servefeltet og hopper op på metalhegnet før hop nummer to på jorden er serven fejl.

Bolden skal ramme servefeltet én gang inden modstanderen må returnere bolden.

Man kan også vente med at slå til bolden, til den har ramt glasvæggen, bare den ikke rammer jorden 2 gange.